кадър Нов пик на К19 и нови мерки от тази седмица.

...
кадър Нов пик на К19 и нови мерки от тази седмица.
Коментари Харесай

Д-р Борис Богов: Очаквам нови мерки този четвъртък, до две седмици ще има нов пик

кадър 

Нов пик на К19 и нови ограничения от тази седмица. Това очаква директорът на " Александровска " болница проф. доктор Борис Богов. Най-вероятно новите ограничения ще се отнасят за учениците от горните класове, над 12 години. Според него до 14 дни се чака пика на третата вълна.

Проф. Богов позволи, че следва сходен удар на този, който преживяхме през ноември. Той прикани хората да съблюдават прецизно ограниченията, с цел да няма липса на експерти и кревати в лечебните заведения. Един от главните претекстове за прекъсването на плановите интервенции е освобождението на запас от лекари.

Ако приемем, че 2019 година е била естествена година, то през нея са осъществени 9200 планови интервенции, или приблизително по 25 дневно. В съпоставяне с нея, през 2020 година интервенциите са с 30 % по-малко, или към 16 дневно.

Според проф. доктор Борис Богов, няма да бъдат връщани незабавни пациенти, само че тези, чието оперативно лекуване разрешава, ще би трябвало да бъдат отсрочени за неопределен срок.

В " Александровска " болница са планувани 265 кревати за коронавирус пациенти, 35 от тях са за интензивни грижи. В момента там са настанени 112 пациенти, 7 от които са интубирани.

" Имаме още какво да учим за ковид, само че и доста сме научили към този момент ", съобщи проф. Богов пред .

Според него имунизациите са голямо достижение на науката. Един от въпросите, на които следва да бъде даден отговор е в какъв период ще ни пазят те. Други основни въпроси са: дали вирусът ще изчезне, дали вариантите ще мутират или имунизациите ще се преборят с тях.

Като съществена неточност на нашето обществото проф. Богов дефинира обстоятелството, че то се раздели. Най-вече по въпроса има ли такава болест или не. Разнопосочните послания разделиха и попречиха на обществото, счита той.

През пост коронавирус програмата, която е самодейност на " Александровска " болница, досега са минали към 640 пациенти. Най-честите затруднения са сърдечно-съдови и неврологични, бъбречни проблеми, както и депресиите.

Това са здрави хора, преболедували Ковид-19. Часовете по програмата са запълнени до края на юли, сподели проф. Богов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР